Известен политолог предрече лоши резултати за ПП-ДБ на изборите на 9

...
Известен политолог предрече лоши резултати за ПП-ДБ на изборите на 9
Коментари Харесай

Буруджиева: Отвращението на хората от скандалите ще се усети на изборите най-много при ПП-ДБ

Известен политолог предсказа неприятни резултати за ПП-ДБ на изборите на 9 юни.

Отвращението на хората от свадите ще се усети на изборите най-вече при ПП-ДБ, разяснява пред БНР политологът и академични учител доцент Татяна Буруджиева.

„ Скандалите към ПП-ДБ, слепени с ръководството, през което те минаха, могат да имат демотивиращ резултат и в случай че по този начин не престават, хората да не излязат да гласоподават “, добави тя.

Буруджиева се изненада, че доста бързо в социологическите изследвания е уловено „ спихването на резултата “ на ПП-ДБ, което е очаквала да се случи на по-късен стадий от предизборната акция.

Според нея е сбъркана връзката при ПП-ДБ, тъй като нямат ясна тактика какво да вършат при офанзивите, които получават, написа tribune.bg.

Номинацията на Елена Йончева за евролистата на Движение за права и свободи ще бъде един от причините за предстоящите от тях нараснали гласове:

„ Впечатлението ми, а и от терена се вижда, че Движение за права и свободи и водачите ѝ ще бъдат неприятно сюрпризирани от резултатите на изборите, тъй като има доста какво да се компенсира по отношение на електоралното наличие на Движение за права и свободи поради доста фактори. Всичко, което вършат, с цел да отворят външна страна и да усилят резултата, ще се трансформира в отплата на гласове, които няма да получат. Доста огромна разлика има сред това, което приказват хората, когато вървиш сред тях, и това, което водачите на Движение за права и свободи декларират “.

По думите на Татяна Буруджиева „ достоверните представители, които биха могли да източат гласове от лявото политическо пространство, са по-скоро във „ Възраждане “, в сравнение с в лицето на другите леви субекти ".

Хипотезите за съдружно държавно управление са две, счита политологът:

„ ГЕРБ и в случай че взе участие Движение за права и свободи, са изключени „ Възраждане “. И противоположното. Всяка от дребните партии, които влязат в Народното събрание, могат да са трета партия в такава коалиция. Малко по-устойчивото държавно управление би било държавно управление на националното избавление, което напълно ще натика в нишата ПП-ДБ. Т.е. „ всички да спасим България след тяхното ръководство “, което и политически, и електорално ще избави останалите партии. Всяко друго ръководство ще значи относително бързо нови избори “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР